Asukkaille

Perhe syömässä ruokapöydän ääressä
Mikäli tahdot lisätietoa Sammonkaari
-hankkeesta, ota yhteyttä!

  Voit myös soittaa 044 597 4784

  X

  Koti, jossa kaikki on lähellä

  Kun kaikki on lähellä, arki toimii. Siihen Sammonkaari antaa upean mahdollisuuden jo sijaintinsa puolesta. Aivan lähellä ovat mm. koulut ja ostosmahdollisuudet.

  Kortteleihin tavoitellaan monipuolisia toimintoja, jotka luovat mahdollisuuden yhteisölliseen ja ikäjakaumaltaan monipuoliseen naapurustoon. Kortteleihin voi sijoittua opiskelija- ja palveluasumista. Asunnot suunnitellaan niin, että ne soveltuvat myös senioriasumiseen, joka luo mahdollisuuden vaikka isovanhempien olla lähellä suvun nuorimpia!

  Kortteliin voi sijoittua palveluita, kuten päiväkoti, ruokakauppa ja monipuolisia yhteistiloja. Yhdessä Kajaanin Lyseon, Kajaanin Lukion ja Kajaanin Ammattikorkeakoulun läheisen sijainnin kanssa ne luovat myös opiskelijoille ja lapsiperheille houkuttelevia mahdollisuuksia keskusta-asumiseen.

  Tervaraitilta taidetta ja yhteisöllisyyttä

  Uusien korttelien väliin on suunniteltu uusi aukiomainen kevyen liikenteen yhteys, Tervaraitti, joka palauttaa linja-autoasematoimintaa edeltävän historiallisen katulinjauksen. Tervaraitti, toimii kulkuyhteyden lisäksi kaikkien kaupunkilaisten pienimuotoisena oleskelu- ja tapahtumapaikkana.

  Tavoitteena on toiminnallisesti rikas, elävä katutila ja laadukkaasti rakennettu, viihtyisä ympäristö. Raitin varrelle on suunniteltu sijoitettavan liiketilaa sekä korttelien yhteistiloja. Raitille on ideoitu sijoitettavaksi istutuksia, taidetta, hulevesiä säätelevä sadepuutarha, sekä erilaisia oleskelupaikkoja, jotka luovat ympäristöstä viihtyisän tapaamispaikan.

  Molempien kortteleiden pihat ovat suunniteltu avautumaan Tervaraitille. Pohjoisen korttelin asukaspiha sijoittuu kadulta katsoen toisen kerroksen tasoon. Korttelipihasta avautuu yhteys Tervaraitille suuren oleskeluportaan kautta. Korttelipihoille on alustavasti suunniteltu yhteisöllisyyttä lisääviä ratkaisuja, kuten marjapensaita ja viljelymahdollisuuksia. Korttelipihoille voidaan sijoittaa myös yhteinen pihasauna ja kesäkeittiö.

  Vanha pariskunta tanssii asunnossaan

  Senioreille laatua elämiseen

  Sammonkaaren on suunniteltu tarjoavan elämänlaatua asumiseen myös senioreille. Korttelin viihtyisät piha-alueet on tarkoitus toteuttaa turvallisina ja helppokulkuisina sekä niiden on suunniteltu tarjoavan virkistystä aivan oman kodin lähellä. Sammonkaaressa viihdytäänkin yhdessä. Älykkäillä ratkaisuilla, kuten älylukitusjärjestelmillä on määrä lisätä turvallisuutta. Niiden avulla vaikkapa kodinhoidon palvelut sujuvat helpommin. Korttelista ja sen läheisyydestä löytyvät kauppapalvelut ja terveyspalvelut hyvän sekä viihtyisän elämän varmistamiseksi.

  Kiinnostaako asuminen Sammonkaaressa?

  Lapset leikkivät hyppynarulla pihalla